ERVARINGEN

Ervaringen van ouders, leerkrachten, intern begeleiders en consulenten van het Samenwerkingsverband over samenwerken met mij:

Wij werken vanuit het Samenwerkingsverband met veel plezier samen met Hermine. Zij maakt echt contact met de kinderen en werkt vanuit hun talenten en interesses. Hermine laat kinderen succeservaringen opdoen door ze door de leerkuil te begeleiden, ze het vertrouwen te geven dat ze het zelf kunnen en dat vragen stellen een kracht is. Hermine is sterk in haar communicatie, zowel in contact met de leerkrachten als bij oudergesprekken. Ze deelt haar eigen ervaringen als moeder, waardoor ouders zich gehoord en begrepen voelen. De leerlingen die ze begeleidt nemen een “gereedschapskistje” met tools mee naar de klas, zodat ze dit ook op andere momenten kunnen inzetten. Het is mooi om te zien hoe de kinderen hiervan groeien, en er ook op langere termijn veel baat bij hebben!

“De samenwerking met Hermine is zeer prettig. Ze is zorgvuldig, open in haar communicatie en echt een partner in de zorg voor leerlingen. Hermine neemt de tijd om een band met de leerling op te bouwen en past haar programma aan aan de behoeftes van de leerling zonder de doelen uit het oog te verliezen. Hermine zorgt ervoor dat ze haar aanpak, taal en de afspraken met de leerlingen met alle partijen deelt zodat we samen kunnen optrekken. Zo kan de leerling wat hij/zij bij Hermine heeft geoefend ook in de praktijk brengen en gaan groeien”.

“Hermine is grondig in haar aanpak en ziet het kind goed. De kinderen voelen zich snel op hun gemak omdat ze goed aanvoelt wat iemand nodig heeft. Ze geeft de kinderen zelfvertrouwen”.

“Doelgerichte aanpak, met oog/in afstemming voor/met het kind, de school en de ouders. Mooi om te zien dat ze goed aansluit bij wat we op school doen, om verwarring bij het kind te voorkomen! Hermine weet wat ze doet, dat merken de kinderen, de school en de ouders. Communicatief sterk, steekt ook veel tijd in de communicatie, met humor!”

“Wij hebben de samenwerking met Hermine als zeer positief ervaren. Na een prettige kennismaking en een grondige inventarisatie van gegevens m.b.t. de rekenproblematiek van onze leerling kwam Hermine met een helder plan waaraan doelgericht werd gewerkt samen met de leerling. Tijdens het traject kregen we vaak een terugkoppeling en bleven we betrokken. Ook met alle betrokkenen heeft een aantal maal overleg plaatsgevonden en is een prettige samenwerking ontstaan. Hermine hielp onze leerling te zijn wie ze is, doordat ze haar erkende in haar behoefte aan autonomie en liet meebeslissen over het traject. Hermine heeft onze leerling deskundig begeleid op gebied van rekenvaardigheden (uitleg, oefenen, trainen) met ook aandacht voor het mentale stuk door met haar samen te zoeken naar voor haar helpende gedachten. Deze combinatie heeft goed geholpen. We hebben Hermine ervaren als grondig, betrouwbaar, prettig in de omgang en deskundig en zouden haar zeker aanraden voor hulp bij leerproblemen.”

“Ze is oprecht geïnteresseerd in de kinderen.”

“Hermine straalt rust en vertrouwen uit naar het kind. Kind voelt zich veilig bij haar en ze haalt het beste naar boven.” 

“In haar contact met de kinderen is ze warm en rustig. Ik merk dat kinderen dit als heel prettig ervaren en altijd met veel plezier naar begeleidingsmomenten gaan.” 

“Zij is kundig, heel duidelijk maar ook lief en zij heeft veel geduld.”

“Hermine is een zeer deskundige onderwijsprofessional, met veel kennis en vaardigheden t.a.v. de ontwikkeling van kinderen. Daarbij werkt ze nauwgezet en is ze erg nauwkeurig in haar werk. Wat prettig is aan Hermine is haar grote mate van betrokkenheid bij de kinderen die ze begeleidt. Hermine denkt altijd erg mee in het zorgtraject. Er is regelmatig contact tussen alle betrokkenen en Hermine, waardoor er een prettige samenwerking mogelijk is en we ook echt als onderwijspartners optrekken. Voor school is dat fijn, omdat het ons als school ook weer een stukje ontzorgt. Daarnaast is Hermine een bevlogen mens, met hart voor onderwijs en zorg.” 

“Onze leerling heeft grote stappen gezet zowel qua vaardigheden als zelfvertrouwen.”

“Onze leerlingen zijn meer in staat om zelfstandiger te leren.”

“We hebben echt altijd het gevoel gehad dat ze het beste uit de kinderen wil en kan halen.”

“In hun werk samen met Hermine zetten de kinderen stevige passen vooruit.”

“Nadat een begeleiding klaar is, hebben ze er veel voordeel van in de klas.”

“Duidelijke en resultaatgerichte aanpak.”

“Ze neemt initiatief als er iets nodig is en zij is laagdrempelig te benaderen als je iets wil weten.”

“Ze is altijd op zoek naar een leermethode die het beste bij het kind past.”

“Ze heeft geen moeite om de leerkrachten bij het leerproces te betrekken.”

“Professioneel met oog voor het kind. Hermine heeft een rustige aanpak, waarbij het welzijn van het kind voorop staat. Maar ook positieve stimulatie zonder doel uit het oog te verliezen.”

“Ze geeft ook duidelijk aan wat ze van ons en het kind verwacht.” 

“Hermine is deskundig in haar aanpak en duidelijk in haar planningen. Afspraken maken gaat snel en gemakkelijk. Hermine overlegt structureel met ons over de voortgang van het kind en daarnaast geeft ze de belangrijke zaken ook tussendoor aan ons door.”